در پاییز چه بکاریم که بتوانیم بهترین بازدهی مورد نظر را داشته باشیم؟
ادامه محصولاتی که قابل کشت در پاییز و فصول سرد هستند را بررسی می کنیم
لوبیا
انواع لوبیا به سرعت رشد می کند و تا زمان سرما می توان برداشت فراوانی داشت. تا رسیدن فصل زمستان به صورت پی در پی قابل برداشت هستند، یعنی کاشت در فواصل در طول فصل رشد. حتی می توانید لوبیا را درشهریور ماه شروع کنید. بیرون از منزل مستقیماً در خاک بکارید. لوبیا معمولا در پاییز تحمل سرما را خواهد داشت .
چغندر
چغندر یکی از سبزیجات پاییزی فوق العاده می باشد. بسیاری از افراد ریشه چغندر را مصرف می کنند و بعضی برگ آن را استفاده می کنند زیرا یک منبع عالی از ویتامین C و ویتامین A است.
یک نکته ضروری در مورد پرورش چغندر این است که چغندر باید به صورت عمیق در خاک قرار داده شود به طوری که در برابر سرما آسیب نبیند.
ترب سیاه
ترب سیاه گیاهی است که در مقایسه با ترب قرمز طعم تند و تیزتری دارد. یکی از پرطرفدارترین سبزیجات فصل پاییز و سرما تربچه سیاه است چرا که این سبزی آب و هوای خنک را میپسندد و تا اواخر زمستان قابل کاشت در باغچه است.
یکی از مزیتهای این محصول ماندگاری طولانیتر آن نسبت به دیگر تربها پس از برداشت است.
علاوه بر باغچه کاشت تربچه سیاه در گلدان و محیط داخلی منزل امکان پذیر است و به راحتی میتوان آنرا پشت پنجره آفتابگیر کشت کرد.
تربچه
تربچه از سبزیجاتی است که می توان همیشه آن را کاشت و در زمان کوتاهی هم می توان آن را برداشت نمود. تربچه را می توان در انواع سوپ و سالاد به کار برد. همچنین پرورش این سبزی خوشمزه می تواند یک منبع درآمد خوب باشد.
برای کاشت تربچه در فضای باز بنا به سردی هوا از اول اسفند ماه تا اول آبان ماه است و میتوان پیاپی آن را کاشت و برداشت کرد.
شلغم
یکی از محصولاتی که در پاییز و مخصوصا در هنگام سرماخوردگی و سرما کاربرد بسیاری دارد و در بازار بسیار فروخته میشود، شلغم است. این محصول یکی از صیفیجاتی است که برای کاشت در پاییز بسیار مناسب است و دارای بازده بسیار خوبی میباشد.
هنگامی که ریشههای این محصول در خاک دیدهشدن، شما میتوانید اقدام به برداشت آنها نمایید.
انواع کلم
کلم برای بسیاری از کشاورزان و پرورش دهندگان یکی از بهترین گزینه ها برای پرورش پاییزی است.
کلم ها گیاهانی عموما دو ساله و محصول فصول سرد هستند. دمای مناسب کشت برای کلم ، ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتی گراد است. کلم به خوبی در فصل سرد رشد می کند زیرا رطوبت بیش از حد و یا هوای خیلی گرم برای این گیاه خوب نیست و در این شرایط کلم به خوبی رشد نمی کند.
پیاز و پیازچه
کاشت پیاز در مناطق گرمسیری در فصل پاییز و زمستان انجام می شود و در مناطق سردسیری در فصل بهار کشت می گردد.
کشت و تولید پیاز در هر خاکی امکان پذیر است ولی خاک های سبک (لوم شنی، شن لومی و شنی) که غنی از ماده آلی و دارای زهکش خوب هستند، مناسبترین خاک است .
اسفناج
اسفناج به عنوان یک سبزی با ارزش و مغذی شناخته شده است. این سبزی دارای مقدار زیادی آهن، ویتامین C و ویتامین A است و در طبخ سوپ، آش و سالاد به کار می رود.
بذر اسفناج را معمولاً ۶ هفته قبل از شروع سرمای شدید و یخبندان کشت میکنند. بنابراین بذر اسفناج را در مناطقى که داراى زمستانهاى ملایم هستند مانند نقاط جنوبى ایران به تدریج از اواسط پائیز تا اوایل اسفند مىکارند. اسفناج بهاره را هم مىتوان در اواخر اسفند ماه به مجرد مساعد شدن هوا کاشت.
رطوبت کافی هوا و خاک در رشد و نمو و کیفیت اسفناج اثر مثبت دارند.اسفناج نیاز به نور بسیار زیاد و آبیاری مرتب دارد و بهترین خاک برای پرورش اسفناج، خاکهای عمیق لومی میباشد.
سیب زمینی
سیب زمینی بعد از گندم و برنج یکی از محصولات مهم جهان هست. غده سیب زمینی از نظر غذایی بسیار با ارزش است. سیب زمینی اصولا محصول فصل خنک است و مناسب ترین دمای رشد آن میانگین روزانه ۲۱ درجه سانتی گراد می باشد. به طور کلی، سیب زمینی به دمای بالا حساس است و عملکرد و کیفیت آن کاهش می یابد.
کاشت سیب زمینی باید در خاک های لومی انجام گیرد. سنگین بودن بافت خاک باعث عدم تهویه کافی و افزایش بیماری ها و بدشکلی غده ها می شود. یکی از مهمترین